Bejött a puliszkakrém – továbbjutottak a magyarok a Bocuse d’Or világdöntőjére
Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.
Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.
Mit esznek Európa legjobb szakácsai, ha ünnepelnek? Megnéztük.
A Hungexpo vásárközpontban mától három napon át minden a csúcsgasztronómiáról szól.
Először fordul elő az 1987-ben alapított Bocuse d'Or történetében, hogy nemzeti alapanyagaink kerülnek a versenytányérokra. Már csak két nap, és május 10-11-én Európa legjobb séfjei a magyar kecsegét és gímszarvas borjút tálalják a budapesti kontinentális döntőn.
Biztos, hogy a csúnya süti is lehet finom, de az igazi gasztronómiai élmény nem az ízekkel, hanem a látvánnyal kezdődik. S nem csak az étteremben, hanem otthon is. Legalábbis gasztronautáknál.
Magyarország rendezheti meg 2016-ban a Bocuse d'Or Europe-t - jelentették be Stockholmban, a szakácsverseny csütörtöki európai döntőjében. Ráadásul a magyar Molnár Gábor kijutott a jövő évi nemzetközi döntőbe.
A Magyar Bocuse Akadémia pályázata felkerült a 2016. évi Bocuse d'Or Europe megrendezési jogára hirdetett pályázat rövidített listájára, így a nemzetközi szervező bizottság Budapest és Bécs között választja ki a nemzetközi szakácsverseny helyszínét - közölte Szántó Gabriella, a Magyar Bocuse Akadémia titkára.